Babyshambles klara för Hultsfred

Rockparty fortsätter att boka inför sommarens Hultsfredfestival. Bland de nya akterna hittar vi brittiska rockgruppen Baby-
shambles med sångaren Pete Doherty i spetsen. Men även stora namn som Pharrell Williams (US), Him (FIN) och Korn (US) är klara.
Nyheter • Publicerad 14 februari 2006
Pete Doherty är bokad, men kommer han?
Pete Doherty är bokad, men kommer han?Foto: 

Övriga nya band på årets program är Gogol Bordello (US), Hello Saferide, Los de Abajo (MEX), I?m From Barcelona, Cat5, The Slaves, Hets och Animal Five.

- Det känns väldigt schysst, det är bra spridning tycker jag, säger en nöjd Janne Kleman från Rockparty.

Den mest spektakulära bokningen är Babyshambles. (Se artikel intill)

- Det är alltid coolt att vara först med något, det ska bli spännande att se vart det tar vägen. Men vi har gått genom en seriös agentur och vi brukar ha tur med att våra bokningar kommer. Babyshambles är ett för bra band för att låta bli att försöka boka dem.

Amerikanska artisten Pharrell Williams från producentduon Neptunes och gruppen N.E.R.D som nu har gett sig på en lyckad solokarriär, står som festivalens hittills största hiphop-akt.

- Det känns kul att kunna presentera ett sådant stort hiphopnamn så här tidigt. Hiphopakterna brukar alltid bestäma vart de ska spela ganska sent och det känns bra att vi redan är på banan. Vi har ju sedan tidigare även bokat Mitchell brothers, säger Janne Kleman.

Bland de svenska akterna är Hello Saferide, IÕm from Barcelona och Cat5 de mest välkända. Och Janne Kleman är nöjd.

- Vi har fått ett rejält fett svenskt program. Personligen tycker jag att The Slaves är spännande, de är ett band som gör förbannat bra poplåtar. IÕm from Barcelona och Hets tror jag är två andra band som många gärna vill se.

Lägg där till amerikanska rockgruppen Korn som förra året släppte albumet See you on the other side och finska Him som har skivan Dark light som sitt senaste alster - och du har redan en rad populära namn klara.

Har ni något mer stort på gång?

- Ja, vi har flera stora namn på gång - men det är inget jag kan avslöja än. Biljetterna släpps om en vecka och jag tror att nästa artistsläpp kan komma om ungefär tre veckor, säger Janne Kleman.

Sedan tidigare är band som The Cardigans, Kent och Deftones klara.

Victor Johansson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.