Annons

Attack mot journalist i Tjetjenien fördöms

Tjetjenien • Publicerad 8 februari 2020
Attacken utfördes i Tjetjeniens huvudstad Groznyj. Arkivbild.Foto: Musa Sadulajev/AP/TT

Människorättsorganisationen Amnesty fördömer attacken mot en journalist och en människorättsadvokat i Tjetjenien. Journalisten Jelena Milasjina på tidningen Novaja Gazeta och advokaten Marina Dubrovina blev attackerade sent i torsdags i den autonoma republikens huvudstad Groznyj.

Minst 15 personer gick till angrepp mot de två i en hotellobby, slog ner dem och ryckte i deras hår medan en man filmade.

Annons

Europarådets mänskliga rättighetskommissionär Dunja Mijatovic kallade dådet för "den senaste av flera oroväckande attacker mot personer som försvarar de mänskliga rättigheterna".

"Denna fräcka attack är skrämmande", skriver Amnesty i ett uttalande.

Milasjina har tidigare rapporterat om bland annat förföljelse av homosexuella, samt hur myndigheter har placerat narkotika i försåtligt syfte hos regimkritiker.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons