Annons

Turbulent börs stannade på plus

Börs • Publicerad 2 mars 2020
Stockholmsbörsen stängde på plus. Arkivbild.
Stockholmsbörsen stängde på plus. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Stockholmsbörsen pendlade mellan upp- och nedgång i måndagens handel. Börsen öppnade tydligt på plus för att sedan vända nedåt och så uppåt igen. Det breda OMXS-indexet stängde på plus 0,5 procent.

Den försiktiga optimismen som finns knyts till förhoppningar om centralbanksstimulanser på grund av coronaviruset. Men viruset verkar samtidigt ha ett grepp om finansmarknaden och skapar stor osäkerhet.

Annons

Bland vinnarna fanns tobaksbolaget Swedish Match, upp 2,1 procent, telekombolaget Tele 2, plus 2,0 procent och läkemedelskoncernen Astra Zeneca, upp 1,9 procent.

Den största förloraren var bilsäkerhetskoncernen Autoliv vars aktie föll 2,1 procent. Andra förlorare bland börsbjässarna var SKF, SSAB och ABB.

De ledande Europabörserna stängde blandat. DAX-index i Frankfurt sjönk 0,3 procent, FTSE100-index i London gick upp 1,1 procent och CAC40-index i Paris steg 0,4 procent.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons