Annons

Åtalas för sexbrott mot 29 flickor via nätet

Brott • Publicerad 21 januari 2021
En man i 30-årsåldern åtalas vid Värmlands tingsrätt misstänkt för 80 internetrelaterade sexövergrepp.Han har kontaktat minderåriga flickor via Snapchat.
En man i 30-årsåldern åtalas vid Värmlands tingsrätt misstänkt för 80 internetrelaterade sexövergrepp.Han har kontaktat minderåriga flickor via Snapchat.Foto: Kallestad, Gorm

En man i 30-årsåldern åtalas vid Värmlands tingsrätt misstänkt för 80 sexövergrepp via nätet. Offren är 29 flickor på olika platser runt om i Sverige, samtliga är mellan 11 och 14 år.

– Och det kommer även ytterligare åtal gällande sju flickor till, säger åklagaren Katarina Ström Lindberg till Värmlands Folkblad.

Annons

Mannen åtalas bland annat för grov våldtäkt mot barn, grovt utnyttjande av barn för sexuell posering, barnpornografibrott och olaga hot.

Mannen har i de flesta fall tagit kontakt med flickorna på Snapchat. Han har sedan hotat dem och därigenom fått dem att visa sig avklädda i en kamera eller utföra olika sexuella handlingar.

Utredningen är den största i Värmlands historia. Den omfattar 8 000 sidor och bland annat har polisen gått igenom omkring 600 000 filer där många innehåller sexövergrepp mot flickor.

Rättegången startar i februari och beräknas pågå i tre månader.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons