Asllani utbytt när Tacón jagade kvittering

Fotboll • Publicerad 29 september 2019
Kosovare Asllani blev utbytt när Tacón jagade kvittering. Arkivbild.
Kosovare Asllani blev utbytt när Tacón jagade kvittering. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Det blev en ny förlust för Kosovare Asllani och Sofia Jakobsson när den svenska landslagsduons nya klubb CD Tacón mötte Madrid i den spanska ligafotbollen.

Den spanska nykomlingen, som kommande säsong blir Real Madrid, fick en mardrömsstart på hemmaplan och hamnade i ett tvåmålsunderläge redan efter fyra minuter.

Tacón lyckades reducera i den 77:e minuten genom brittiskan Chioma Ubogagu till 1–2 – men närmare än så kom man inte och noterades för tredje förlusten på fyra matcher.

Noterbart är att Asllani, som plockades in som en prestigevärvning i somras, överraskande byttes ut när Tacón jagade kvittering. Lagkamraten Sofia Jakobsson spelade däremot hela matchen.

CD Tacón ligger på 14:e plats, trea från botten, efter fyra omgångar.