Annons

Asllani och Jakobsson kan gå ut i ligastrejk

Fotboll • Publicerad 23 oktober 2019
Kosovare Asllani, vänster, och Sofia Jakobsson, höger, kan gå ut i strejk i spanska La Liga i november. Arkivbild.
Kosovare Asllani, vänster, och Sofia Jakobsson, höger, kan gå ut i strejk i spanska La Liga i november. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

En strejk är på gång i damernas spanska fotbollsliga La Liga, enligt flera medier i Spanien. Spelarna i ligan saknar ett kollektivavtal och på ett fackligt sammanträde i Madrid under tisdagskvällen röstade 93 procent av nästan 200 närvarande spelare för en strejk.

– Vi har förhandlat i drygt ett år. Efter 18 möten står förhandlingarna still, säger Athletic Bilbaos målvakt Ainhoa Tirapu till Marca.

Annons

Spelarfackets (AFE) hot om strejk ska nu tas upp av den högsta instansen inom spansk idrott (CSD). Enligt As ska kommande ligaomgång (26–27 oktober samt den 3 november) spelas enligt planerat. Men från och med den 16 november, efter landslagsuppehållet, kan strejken vara ett faktum.

På tisdagens spelarmöte deltog bland andra Barcelonas storstjärna och La Ligas skytteligaledare Jennifer Hermoso. Däremot var CD Tacóns svenska stjärnor Kosovare Asllani och Sofia Jakobsson inte på plats, enligt As.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons