Annons

Asap Rocky kommer tillbaka till Sverige

Den amerikanske rapparen Asap Rocky kommer till Sverige för en spelning i Globen i december, meddelar arrangören Live Nation.
Musik • Publicerad 8 november 2019
Asap Rocky. Arkivbild.
Asap Rocky. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/Scanpix/TT

"Efter ett enormt stöd från de svenska fansen återvänder han till Stockholm för en efterlängtad spelning för alla hans supporters", skriver de i ett pressmeddelande.

Asap Rocky intar Globen den 11 december, och biljetter till konserten släpps den 12 november. Flera svenska artister ska också uppträda under kvällen, men vilka det handlar om är ännu inte känt.

Annons

Den 14 augusti dömdes den amerikanska artisten, samt två andra män, till villkorlig dom för misshandel efter ett bråk i Stockholm i slutet av juni.

Trump ringde Löfven

Artisten tillbringade en dryg månad på Kronobergshäktet i Stockholm. Misshandeln, häktningen och rättegången skapade rubriker världen över under sommaren, och skulle även bli en statsangelägenhet, där USA:s president Donald Trump i ett telefonsamtal med Stefan Löfven vädjade om att släppa den amerikanske medborgaren ur häktet.

Under processens gång valde ett flertal kända artister att öppet kritisera Sverige, med hot om bojkott om Asap Rocky inte släpptes ur häktet.

"Jag vill tacka mina fans, vänner och alla som visat kärlek under den här jobbiga tiden. Jag kommer att fortsätta röra mig framåt. Tack till mitt team, mina advokater, skivbolaget och alla som kämpade för rättvisa", skrev världsstjärnan, vars riktiga namn är Rakim Mayers, på Instagram efter att domen meddelats.

Tystlåten om förloppet

Sedan dess har Asap Rocky varit tystlåten om hela händelseförloppet. I en intervju med Vogue antydde rapstjärnan dock att han skulle kommentera det hela i framtida musik.

– Jag jobbar på något som är väldigt efterlängtat, eftersom många vill veta hur jag känner inför hela den här situationen, sa artisten till Vouge.

Enligt arrangören kommer en del av intäkterna från konserten i Sverige att gå till välgörande ändamål.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons