Annons

Artisten Joseph Shabalala död

Musik • Publicerad 11 februari 2020
Ladysmith Black Mambazo, med Joseph Shabalala i rött i mitten, under ett uppträdande 2005. Arkivbild.
Ladysmith Black Mambazo, med Joseph Shabalala i rött i mitten, under ett uppträdande 2005. Arkivbild.Foto: Chad Rachman/AP/TT

Den sydafrikanske artisten Joseph Shabalala är död, rapporterar BBC.

Shabalala är mest känd som grundaren av vokalgruppen Ladysmith Black Mambazo, som bland annat fick en ny publik i väst tack vare sin medverkan på Paul Simons album "Graceland".

Annons

Gruppen har också belönats med fem Grammys.

"Vi firar och hedrar ditt goda hjärta och ditt extraordinära liv. Genom din musik och alla miljoner människor du kom i kontakt med kommer du att leva för alltid", säger Ladysmith Black Mambazos övriga medlemmar i ett gemensamt uttalande.

Den sydafrikanska regeringen uttrycker också sin sorg i ett uttalande på sitt officiella Twitterkonto: "Ulale ngoxolo tata ugqatso lwakho ulufezile", vilket är xhosa för "vila i frid, ditt lopp är fullbordat".

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons