Arkitektens aprilskämt - sprickor i Guldfågeln arena

Åsa-Nisse till Hollywood, en tillplattad Blå Jungfrun och kungligheter som ska bo på Kalmar slott. På fredagen var det dags för nya aprilskämt.
Nyheter • Publicerad 1 april 2011
Foto: 
Arkitekten Johan Runmark skickade in en bild till Barometern med sprickor i en läktare på Guldfågeln arena. Men sprickorna visade sig vara ritade med blyertspenna...
Arkitekten Johan Runmark skickade in en bild till Barometern med sprickor i en läktare på Guldfågeln arena. Men sprickorna visade sig vara ritade med blyertspenna...Foto: 

Victoria och Daniel ska flytta in på Kalmar slott. De tar över en hel flygel för att få ett sommarboende nära kronprinsessans föräldrar. Flera läsare tyckte att Barometerns aprilskämt var roligt, medan vissa såg det som fantasilöst.

I Oskarshamns-Tidningen gick att läsa om hur Blå Jungfrun blir platt eftersom man ska använda sten från ön till gasledningen i Östersjön.

Ska Oskarshamn byta namn till Juholtsvik? Enligt Smålandsnytt vill de lokala sossarna hedra sin son som blivit partiordförande. Östran skriver att Ronny Nilsson ska förevigas i form av en 20 meter hög staty intill Guldfågeln arena. Nyheterna skämtar om att Juholts mustasch ska bli Oskarshamns nya varumärke.

Resten av landet gav en blandad kompott aprilskämt. Smålands-Tidningen ville skicka Åsa-Nisse till Hollywood och hävdade att John Cleese har tackat ja till rollen som Lakebranch – Sjökvisten.

På aprilskämt.se fick läsarna rösta fram en lista över de bästa skämten. Länge låg SJ:s skämt i topp. På grund av tekniska problem med sommartiden återgick SJ tillfälligt till vintertid. Något som tyvärr innebar att dörrarna stängdes en timme före avgång. Annars kanske någon uppskattade skämtet av Länstidningen Södertälje, som skrev att hundbajs kan återvinnas till miljövänliga fyrverkerier.

Även läsare ville skämta. Arkitekten Johan Runmark skickade in en bild till Barometern med sprickor i en läktare på arenan. Och att läktaren måste stå tom tills det är åtgärdat. Något som skapade viss diskussion på redaktionen innan det stod klart att sprickorna var ritade med blyertspenna.

Jonatan Bergöö
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.