Annons

Alpina avslutningen i Cortina ställs in

Den alpina världscupavslutningen i italienska Cortina ställs in.
Alpint • Publicerad 6 mars 2020
Den alpina nationalarenan i Åre. Arkivbild.
Den alpina nationalarenan i Åre. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Coronavirusets härjningar i Italien gör att Cortina inte kommer stå som arrangör för säsongsavslutningen.

Ett definitivt besked skulle ha kommit från Internationella skidförbundet Fis klockan 9 på lördagsmorgonen – men redan tidigt på fredagskvällen uppgav det italienska vintersportförbundet att tävlingarna, som skulle ha genomförts 18–22 mars, ställs in efter att Fis haft ett krismöte. Senare bekräftade Fis uppgifterna.

Annons

Samtliga länder, utom Italien, röstade nej till att Cortina skulle få arrangera säsongsavslutningen utan publik.

– Det här var ett extremt svårt beslut för oss att fatta, men till slut måste hälsan och välmåendet för idrottarna och alla som har med världscupen att göra vara vår högsta prioritet, säger Gian Franco Kasper i ett pressmeddelande.

Åre pekades ut som möjlig reservort – men till P4 Radiosporten har Sveriges alpina chef Tommy Eliasson Winter sagt att det inte skulle vara görligt. Beskedet till Fis var att orten inte klarar att på så kort varsel ta över efter Cortina.

– Vi kan inte med så kort varsel hantera allt som det innebär med en världscupfinal, organisatoriskt, volontärer, ekonomi och boendefrågor. De var väl lite besvikna förstås, men de klandrar oss inte för att inte ro ihop ett sånt här evenemang med så kort varsel, det är väldigt svårt, sade han.

Åre arrangerar redan i slutet av nästa vecka tre tävlingar i damernas världscup – slalom, parallellslalom och storslalom.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons