Annons

Anmälde sin fru försvunnen – åtalas för mord

Brott • Publicerad 27 januari 2023
Den försvunna Brommakvinnan hittades i september i vattnet i Kvarnholmen i Nacka. Nu åtalas hennes make för mord. Arkivbild.
Den försvunna Brommakvinnan hittades i september i vattnet i Kvarnholmen i Nacka. Nu åtalas hennes make för mord. Arkivbild.Foto: Dan Hansson/SvD/TT

En man i 45-åldern som misstänks för att ha dödat sin fru i Bromma och dumpat kroppen i vattnet vid Kvarnholmen åtalats för mord, grovt barnfridsbrott och gravfridsbrott.

Det var i februari 2022 som kvinnan anmäldes försvunnen av sin make och en sökinsats inleddes. Redan följande dag anhölls maken misstänkt för mord och en elva månader lång utredning inleddes.

Annons

Den 27 september hittades en kropp i vattnet utanför Kvarnholmen i Nacka i samband med dykningar som genomfördes som en del i mordutredningen. Kroppen identifierades som den 40-åriga försvunna Brommakvinnan.

Gärningsmannen är misstänkt för mord genom strypande våld mot halsen, grovt barnfridsbrott då våldet skedde i närheten av parets son och brott mot griftefriden genom att ha rullat in offrets kropp i en matta och dumpat kroppen i vattnet vid Kvarnholmen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons