Annons

"Tror inte att jag kommer att vara med där"

Janne Andersson gillar inte individuella fotbollspriser.
Nästa år kan Guldbollenjuryn få klara sig utan honom.
Fotboll • Publicerad 11 november 2019
Janne Andersson höll presskonferens på Cypern. Arkivbild.
Janne Andersson höll presskonferens på Cypern. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Sex personer, tre från Svenska fotbollförbundet och tre från tidningen Aftonbladet, är med i juryn som röstar om vem som ska få Guldbollen, priset till Sveriges bäste manlige fotbollsspelare.

Herrlandslagets förbundskapten Janne Andersson är en av dem. Men nästa år kan juryn få klara sig utan honom.

Annons

– Nästa år tror jag inte att jag kommer att vara med. Men i år har jag röstat, säger han på en presskonferens i Larnaca, Cypern, där landslaget laddar inför fredagens EM-kvalmatch borta mot Rumänien.

– Vi har inlett en liten diskussion. Jag själv är inte riktigt bekväm med det, säger Andersson om rollen i Guldbollenjuryn.

57-åringen har tidigare poängterat att han inte gillar individuella priser inom fotbollen. Och inte känt sig bekväm kring Guldbollen. Han har däremot ingen idé om vem som skulle kunna ersätta honom i juryn.

– Det är en svår fråga. Man kan vara med som sakkunnig utan att rösta. Det finns säkert olika scenarion, säger han.

Årets Guldbollen delas under Fotbollsgalan i Stockholm i kväll. Svenska fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson, generalsekreterare Håkan Sjöstrand, förbundskapten Janne Andersson samt Aftonbladets Magnus Herbertsson, Simon Bank och Petra Thorén har röstat. Mittbacken Victor Nilsson Lindelöf fick priset förra året.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons