Annons

Alpinskrällen missar världscuptävling

Alpint • Publicerad 7 november 2019
Alice Robinson vann med en skräll över Mikaela Shriffin i Sölden. Nu tvingas hon avstå från den andra världscuptävlingen till följd av en skada. Arkivbild.
Alice Robinson vann med en skräll över Mikaela Shriffin i Sölden. Nu tvingas hon avstå från den andra världscuptävlingen till följd av en skada. Arkivbild.Foto: Marco Trovati/AP/TT

Skrällsegraren i den alpina världscuppremiären missar nästa storslalomtävling. Den 17-åriga Alice Robinson är skadad i knäet och tvingas avstå världscuptävlingen i Killington, USA, i slutet av november.

Skadan ska ha uppkommit i samband med att hon vridit till knäet på träning före världscuppremiären i storslalom i Sölden, där Robinson vann sensationellt före favoriten Mikaela Shiffrin.

Annons

Nyzeeländskan kommer med beskedet på sina sociala medier.

"Det är svårt att acceptera med tanke på att jag redan har åkt och tävlat (med skadan), men jag lyssnar på experterna och vill inte riskera att förvärra skadan", skriver hon på sin Instagram.

Hon räknar med att vara tillbaka till den tredje storslalomtävlingen i Courchevel, Frankrike, i december.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons