Allsång på Skansen laddar upp med kända namn

Pernilla Wahlgren, Janne "Loffe" Carlsson, Andreas Weise, bröderna Rongedal och David Lindgren. Det är de rikskända artisterna som ska gästa allsångskvällarna på Öland i sommar.
Nyheter • Publicerad 16 maj 2014
Pernilla Wahlgren gästar premiären av Ölands Allsång på Skansen i sommar.
Pernilla Wahlgren gästar premiären av Ölands Allsång på Skansen i sommar.Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

Nu är det klart vilka artister som ska gästa de fyra planerade allsångskvällarna på Hotel Skansen i Färjestaden i sommar.

Först ut, på premiären den 16 juli, är välkända Pernilla Wahlgren. Även lokala artisten Lennart Palm, som leder Musik på Larmtorget-kvällarna i Kalmar i sommar, är klar för premiären.

Den 23 juli är det dags för Andreas Weise, Arne Weises son som slog igenom i Idol, och Janne "Loffe" Carlsson att gästa allsången. Onsdagen därpå, den 30 juli kommer tvillingbröderna Rongedal, som fick sitt genombrott i Melodifestivalen 2008, och sist ut, den 6 augusti är sångaren och musikalartisten David Lindgren, som tävlat i Melodifestivalen de senaste åren och i höst är aktuell med Ladies night.

Allsångsledare under alla fyra kvällarna är sångerskan Therese Wahlgren Sundén från Färjestaden och Noties är husband. Fler gäster och körer kommer att medverka.

Kim Ustamujic Johansen
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.