Annons

Polisen: Kan finnas samband vid Umeåbränder

Det kan finnas ett samband mellan de två misstänkta mordbränderna som skedde i Östra Ersboda i Umeå under natten mot tisdag. Polisen går nu igenom material från övervakningskameror i området.
Brand • Publicerad 11 augusti 2020
Polisen säger att det kan finnas ett samband mellan nattens två bränder i området Östra Ersboda i Umeå.
Polisen säger att det kan finnas ett samband mellan nattens två bränder i området Östra Ersboda i Umeå.Foto: Pontus Lundahl/TT

Larmet om den första branden kom strax före halv tre natten tisdag, då det brann i en soptunna på farstubron till en byggnad som inrymmer fritidsverksamhet. Röklukten spred sig i ett stort område och byggnaden eldhärjades svårt. Räddningstjänsten gick ut med en uppmaning till allmänheten att stänga fönster och dörrar.

Vid 04-tiden kom larm om ytterligare en brand, ett stenkast därifrån. Då brann det i ett soprum i närheten av Östra Ersbodaskolan.

Annons

Polisen håller nu förhör med närboende och andra som kan ha sett något under natten. Den som sett något uppmanas höra av sig till polisen via 11414. Man tittar även igenom material från övervakningskameror i området.

– I nuläget ser vi ingen koppling till tidigare bränder i Umeå. Däremot tyder tid och plats på ett samband mellan nattens två bränder, säger David Helgesson, gruppchef vid grova brott i polisområde Västerbotten.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons