Annons

Åhlund: "Stolt över spelarnas stöd"

Förre Oskarshamnstränaren Håkan Åhlund fick ett massivt stöd från sina spelare sedan han sparkats från SHL-föreningen i fredags.
Ishockey • Publicerad 1 februari 2020
Håkan Åhlund. Arkivbild.Foto: Tommy Pedersen/TT

Flera namnkunniga spelare rasade över beslutet att sparka Åhlund och ersätta honom med Per-Erik "Perra" Johnsson. Bland annat sade lagkaptenen Jonas Engström till Aftonbladet:

– Agerandet är pinsamt och fegt och jag tycker att de ansvariga för hela den här cirkusen borde träda fram och ta ansvar, för de vet precis vilka de är.

Annons

Håkan Åhlund tror själv att han fick gå för att han ställt för höga krav och varit för rak mot sina chefer.

Åhlund berättade i C More att han hade ett samtal med lagets general manager Thomas Fröberg efter matchen mot HV71 i torsdags.

– Han frågade om jag ville säga upp mig själv och det ville jag inte. I fredags hade vi ett kort samtal och då sade han att spelarna var nöjda, men att det var högre uppifrån det kom signaler. Det var inte mycket annat än att lämna där och då, berättade Åhlund.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons