Annons

23-åring döms för försök att hämta mordvapen

Brott • Publicerad 27 januari 2022
Poliser höll vakt på gården som mannen kom till för att hämta vapen som använts vid ett mord i Malmö dagen före. Nu döms han för försök till grovt vapenbrott. Arkivbild.
Poliser höll vakt på gården som mannen kom till för att hämta vapen som använts vid ett mord i Malmö dagen före. Nu döms han för försök till grovt vapenbrott. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Efter ett gängmord i Malmö oktober 2019 hade mordvapnen gömts på en gård ute på landet. Dagen efter mordet kom en man för att hämta dem – ovetandes om att poliser höll vakt där. Nu döms den 23-årige mannen till två år och nio månader för försök till grovt vapenbrott och för narkotikabrott, skriver Sydsvenskan.

Av domen framgår att poliserna ännu inte hade hittat de gömda mordvapnen när mannen körde in på gården. Orsaken till att poliserna var på plats var i stället att mördarnas flyktbil hittats där.

Åklagaren som poliserna stod i kontakt med ansåg först att 23-åringen bara kunde höras som vittne och sedan släppas. Men precis när han hade släppts och börjat köra därifrån nosade en polishund upp de gömda vapnen, en pistol och en kalasjnikov. Poliserna körde ikapp mannen, som sedan togs till förhör som brottsmisstänkt. Mannen döms mot sitt nekande.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons