Annons

180 personer kräksjuka av bakverk

Hälsa • Publicerad 6 mars 2020
Närmare 200 personer uppges ha blivit magsjuka efter att ha ätit av bakverk från ett Örebrobageri. Arkivbild.
Närmare 200 personer uppges ha blivit magsjuka efter att ha ätit av bakverk från ett Örebrobageri. Arkivbild.Foto: Marc Femenia/TT

180 personer har drabbats av vinterkräksjuka efter att ha ätit bakverk från ett bageri i Örebro, rapporterar SVT Nyheter Örebro.

Redan förra helgen kom signaler om smittade, och tidigare i veckan rapporterade SVT att ett tiotal kommunanställda i Örebro hade blivit magsjuka efter att ha ätit av samma tårta. Antalet insjuknade har nu stigit betydligt, och Livsmedelsverket har hittat vinterkräksjukevirus på bakverk från bageriet.

Annons

– Det är svårt att hitta virus i livsmedel, men man har utvecklat en metod som innebär att man skrapar på ytan på bakverk och har då hittat vinterkräksjukevirus, säger Kristian Hellström, chef på livsmedelsenheten i Örebro, till SVT.

Det aktuella bageriet har enligt Nerikes Allehanda valt att hålla stängt.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons