GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Två unga män häktade för mord i Husby

Brott • Publicerad 19 juni 2021
Polis på plats i Husby i nordvästra Stockholm efter dödsskjutningen den 31 maj. Arkivbild.
Polis på plats i Husby i nordvästra Stockholm efter dödsskjutningen den 31 maj. Arkivbild.
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Två 18-åriga män har häktats för dödsskjutningen av en man i Husby i nordvästra Stockholm. Båda männen är på sannolika skäl misstänkta för mordet, säger åklagaren Alexandra Bittner till TT.

Dödsskjutningen skedde den 31 maj, då flera personer på eftermiddagen larmade om skottlossning nära stadsdelens tunnelbanestation. Den skjutne fördes svårt skadad till sjukhus där han avled.

De två männen greps i torsdags. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska de ha rymt från ett Sis-hem.

Sedan tidigare sitter en man häktad misstänkt för medhjälp till mord medan en fjärde person är häktad i sin utevaro för mord.

På Statens institutionsstyrelse (Sis) särskilda ungdomshem placeras barn och unga enligt LVU eller om de dömts till sluten ungdomsvård enligt LSU.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs mer