”Vi borde inte betala för transporterna”

Myrtel Jonsson och Ivan Malm är bland de första att komma ned i matsalen på Strandvägens äldreboende den här dagen.
Nybro • Publicerad 4 oktober 2011

De har tagit för sig av kroppkakor och köttfärslimpa. Det finns ofta två rätter att välja mellan och till huvudrätten ingår en salladsbuffé. De tycker båda att maten är god – men dyr.

Vägg i vägg med matsalen ligger köket och Myrtel Jonsson tycker att det är fel att hon ska betala omkring 450 kronor per månad för att maten ska transporteras ut till självserveringen.

– Det tycker jag inte att vi ska betala utan den kostnaden tycker jag hör till dem som får maten hemkörd, säger Myrtel Jonsson som har bott på Strandvägen i ett par månader.

Hon abonnerar på maten och betalar drygt 3?800 kronor per månad. För henne finns inga andra alternativ.

– Jag var tvungen att flytta hit, för jag har mina barn i andra städer. Men det är trevligt att bo här, de ordnar aktiviteter, till exempel sångafton.

Även Ivan Malm som sitter och äter vid samma bord tycker att det är fel att de som bor på Strandvägen ska betala för mattransporter de inte har någon nytta av.

– Men det är min fru som har hand om ekonomin, jag bara äter det jag får, säger han.

Karin Lagerström
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.