Utbildning ska gynna företagsklimatet

Genom en utbildning som hålls av Sveriges kommuner och landsting ska Nybro kommun förbättra det lokala företagsklimatet.
Nybro • Publicerad 1 februari 2018

Med början den 7 februari deltar kommunen i utbildningen ”Förenkla - helt enkelt” som anordnas Sveriges kommuner och landsting. Målet är att förenkla och förbättra servicen för företag och invånare i kommunen.

Utbildningen kommer att leda till en handlingsplan som ska gälla två år framåt. Nybro samverkar kring utbildningen tillsammans med Borgholm, Emmaboda, Mörbylånga och Torsås kommun.

– Ett bra företagsklimat underlättar för företag att starta och utvecklas. De ger sysselsättning och skattekraft och är en förutsättning för vår gemensamma välfärd, säger Christina Davidson, kommunstyrelsens ordförande (C).

Sedan konceptet började 2010 har 110 kommuner genomfört utbildningen.

Hanna SjöbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.