Stjärnkock hjälper till med restaurangkoncept

Stjärnkocken Erik Lallerstedt tycker att Glasriket har goda förutsättningar att locka till sig matglada besökare.
– Hyttsillen är en intressant tradition som man kan jobba vidare med, säger han.
Nybro • Publicerad 16 februari 2006
Foto: 

I veckan besökte Erik Lallerstedt Orrefors för att diskutera restuarangstrategier och mat med New Wave Groups vd Torsten Jansson. NWG:s planer på restuarang- och hotellanläggning i Orrefors har visserligen fördröjts men det hindrar inte Torsten Jansson från att lägga upp strategier.

Erik Lallerstedt, som bland annat driver restaruang Gondolen i Stockholm, tillhör Sveriges kockelit. Hyttsill har han inte smakat men han anser att det är viktigt att en förstklassig restaurang i Glasriket bevarar - och utvecklar - traditionerna.

– Hyttsillen är något genuint för den här trakten. Det är en helhetsupplevelse, hyttsill kanske inte är den mest kulinariska måltiden man kan äta, men tillsammans med upplevelsen blir det något extra, säger han och hoppas kunna bidra med inspiration till NWG:s restaurangkoncept.

Anna Mi Matzén
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.