Stationen blir turistcenter

Stationshuset är färdigrenoverat. Nu ska huset fyllas med turistkontor, biljettförsäljning och caféverksamhet.
Nybro • Publicerad 27 oktober 2010

Inflyttningen sker redan till helgen, men först vid julskyltningssöndagen är det tänkt att huset ska invigas.

– Glasriket AB får ta hand om övervåningen, men på markplan kommer det att bli turistinformation, café, biljettförsäljning och väntrum, förklarar kommunalrådet Inger Rydbrink (S).

Stationshuset är det senaste projektet i ambitionen att försköna hela stationsområdet. Att turismverksamheten flyttar dit förklaras med att stationshuset är en plats där fler människor är i rörelse. Turismverksamheten omorganiseras dessutom inom kommunen. De turismfrågor som inte har med AB Glasriket att göra ska hanteras av kultur- och fritidsförvaltningen som från och med årsskiftet blir egen förvaltning. Kultur- och fritid har tidigare sorterat under kommunstyrelsen men haft en egen politisk nämnd.

En annan förändring är att kultur- och fritidsfastigheter tillsammans med personal överförs till tekniska kontoret. Även städ- och måltidsverksamheten överförs till tekniska.

Jan Stenqvist
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.