Annons

Snabbt ingripande ska trygga äldre utan larm

Larminstallationerna på äldreboendet Almen kommer att installeras på måndag
Nybro • Publicerad 6 augusti 2005

- Skönt. Telia var väldigt tillmötesgående när jag fick framföra mitt bekymmer. De har lovat att hjälpa oss snabbare än vad som var sagt från början, säger Iréne Sjödahl, biträdande om-sorgschef i Nybro kommun.

Barometern-OT berättade i gårdagens tidning om att vårdtagare redan flyttat in i Almen trots att alla installationer ännu inte var gjorda.

Annons

En miss i larmbeställningen fick till följd att installationerna inte skulle komma att göras förrän om 14 dagar, enligt de uppgifter kommunen hade på torsdagen.

Trygghetslarmen används av vårdtagarna när de behöver få kontakt med personalen.

Iréne Sjödahl ägnade en stor del av fredagen åt att försöka få kontakt med rätt person på Telia, och vädja om en snabbare installation.

- Egentligen skulle vi fått vänta. Man gör vanligtvis ingen skillnad om det är privatpersoner, företag eller offentliga verksamheter som står i kö. Att det skulle dröjt så länge beror på att åsknedslag slagit ut telestationer samtidigt som man varit underbemannade på tekniker. Nu har det ändå löst sig på ett bra sätt, säger hon.

Jan Stenqvist
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons