Smällare satte träd i brand

Ett träd i Badhusparken började brinna av smällare och raketer. Närpolischef Mikael Sjöström vill uppmana föräldrar att inte köpa ut smällare till sina barn.
Nybro • Publicerad 21 december 2005

Vid halvelva-tiden på tisdagskvällen ryckte räddningstjänsten ut för att släcka branden i ett träd i Badhusparken. Några ungdomar hade stoppat brinnande smällare i en hålighet i trädet. Branden var så omfattande att trädet måste fällas.

Nu varnar närpolischef Mikael Sjöström för att ungdomsbuset är ett brott mot tillståndspliktig verksamhet och att föräldrar måste tänka om innan de köper ut smällare och raketer åt sina barn.

– Vi har redan fått jättemycket klagomål, framför allt från hundägare om att man inte tar hänsyn. Och det är bara toppen på ett isberg, väldigt få polisanmäler det här, säger Mikael Sjöström.

I helgen stoppade någon in smällare i en äldre dams brevlåda och på tisdagen sattes alltså ett träd i brand.

– Föräldrarna tror nog att ungdomarna kan hantera det här, eller så är det oseriösa handlare som säljer till ungdomar under 18 år. Men det här är tillståndspliktig verksamhet, det finns bara ett generellt tillstånd för nyårsafton, säger Mikael Sjöström.

Annika Hellner
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.