GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Simhallen upphör med kontanter

Nybro • Publicerad 31 mars 2020
Michael Granstedt, simhallschef i Nybro.
Michael Granstedt, simhallschef i Nybro.

Simhallen i Nybro upphör med kontanthantering från och med fredag. Skälet är bland annat oro för coronavirus.

– Covid-19 har aktualiserat det här beslutet, kan man säga. Vi ser att alltfler kommunala anläggningar runt om i landet slutar använda kontanter, och vi ser att det finns skäl för oss också att göra det. Det skulle kunna minska risken för smittspridning. Vi ser det också som en säkerhetsåtgärd. Att ha en kontantkassa är en riskfaktor, och den risken vill vi inte utsätta oss för, säger simhallschefen Michael Granstedt.

När coronapandemin klingat av ska simhallen göra en utvärdering.

– Vi vill se om vi kan permanenta detta. Redan idag är det faktiskt inte så många som betalar med kontanter, säger han.

Jan StenqvistSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.