GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

SD-politiker lämnar partiet

Efter publiceringen av nidbilder på Margot Wallström (S) i naziuniform och Annie Lööf som tvättar en skäggig man så väljer nu SD-politikern att lämna partiet och kandiderar inte längre.
Nybro • Publicerad 7 september 2018 • Uppdaterad 8 september 2018
Foto: /TT

Tidningen avslöjade i torsdags att en SD-politiker som kandiderar till fullmäktige i Nybro publicerat nidbilder på Margot Wallström (S) och Annie Lööf (C) på sin Facebooksida. Både S och C:s partisekreterare reagerade starkt. Distriktsordförande Mattias Bäckström Johansson (SD) ansåg att det räckte med en reprimand.

Men den hann aldrig verkställas.

– Jag avsäger mig min kandidatur och lämnar också partiet. Jag har nu märkt hur toppstyrt det är, jag vill inte vara med längre, säger han.

Hur då menar du?

– Man får inte prata med pressen. Allt måste gå genom ledarna. Jag kommer inte ställa upp för något annat parti heller, säger han.

Anders BlankSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.