GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Psykotisk tjuv åtalas – stal pastoratets traktor

Mannen fick för sig att han jobbade med att köra traktor på kyrkogården.
Det gjorde han emellertid inte – i stället ska han ha hamnat i psykos.
Nu åtalas han för att ha stulit och kört med pastoratets traktor.
Nybro • Publicerad 6 juli 2018
Foto: Montage

Dagen före midsommarafton fick den 22-åriga mannen för sig att bege sig till Nybro skogskyrkogård. Där tog han sig in i pastoratets garage och stal en traktor. På väg ut från kyrkogårdsområdet mötte han en anställd. Eftersom den anställde inte kände igen 22-åringen ringde hon polisen och följde efter honom.

Efter cirka en kilometer i traktorn stannade sedan 22-åringen och klev ur. Den anställde hörde då honom yttra fraser som ”jag vet inte vad jag gör” och ”jag kom ut från psyket igår”. 22-åringen berättade sedan för den anställde att han ringt polisen för att möta dem vid mataffären.

När polispatrullen sedan anlände till mataffären grep den mannen. Han blev genast misstänkt för tillgrepp av traktorn, stöld genom inbrott, grov olovlig körning och narkotikabrott eget bruk – brott som han nu åtalas för.

I polisförhöret dagen efter stölden erkände 22-åringen samtliga brott. Han uppgav då att han hört röster i huvudet och fått psykos. Han trodde att han jobbade på kyrkogården med att köra traktor. Han minns dock inte hur han fick tag på traktorn, men kommer ihåg att han fick panik vid ett dagis och lämnade den.

Trots sin relativt ringa ålder förekommer 22-åringen redan under tio avsnitt i belastningsregistret. Senast i april i år dömdes han till tre månaders fängelse av Hässleholms tingsrätt för stöld, ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen.

Jonatan NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.