Annons

Polis till Madesjö efter falskt rykte om beväpnad man

På torsdagen uppstod ett falskt rykte om att en beväpnad man rörde sig på eller i närheten av Madesjöskolan.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Madesjö • Publicerad 4 maj 2023
På torsdagen uppstod ett rykte om att en beväpnad man befann sig på eller i närheten av Madesjöskolan.
På torsdagen uppstod ett rykte om att en beväpnad man befann sig på eller i närheten av Madesjöskolan.Foto: Samuel Slättman

På torsdagen florerade ett rykte bland elever på Madesjöskolan om att en beväpnad man befann sig på eller i närheten av skolan. Polisen larmades men kunde snart konstatera att uppgifterna inte stämde.

– Det stämmer inte. Det är inget sådant utan det var någon ryktesspridning där på skolan om att det skulle hända något. Vi har pratat med personer och det finns inte belägg för någonting, säger Peter Adlersson, presstalesperson på polisen i Region syd.

Annons

Hur ryktet startade är för polisen okänt. På torsdagseftermiddagen hade inga anmälningar upprättats och det fanns inga misstankar om att brott.

– Det man kan konstatera är att det kan gå fort när ett rykte väl ha börjat gå, säger Peter Adlersson.

Samuel SlättmanSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons