Pierre, 27, går i sin fars fotspår – har köpt egen Ica-butik: ”En dröm som går i uppfyllelse”

Butikschefen Pierre Ed lämnar Kvantum i Nybro för att bli Ica-handlare i Kronobergs län.
– Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger 27-åringen.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Nybro • Publicerad 28 januari 2023 • Uppdaterad 29 januari 2023
Pierre Ed har köpt Ica Nära-butiken i Lönashult. Inom kort lämnar 27-åringen sin lägenhet i Kalmar och flyttar till Vislanda.
Pierre Ed har köpt Ica Nära-butiken i Lönashult. Inom kort lämnar 27-åringen sin lägenhet i Kalmar och flyttar till Vislanda.Foto: Samuel Slättman

Pierre Ed har varit butikschef på Ica Kvantum i Nybro i fyra år. Men den 1 mars börjar ett nytt kapitel i 27-åringens liv. Då tar han över Ica Nära-butiken i Lönashult som ligger mellan Alvesta och Ryd.

– Nu blir jag Ica-handlare på riktigt och äger min egen butik, säger Pierre Ed och fortsätter:

– Jag har haft som mål under en längre tid att bli handlare och utveckla en butik – det är en sådan otrolig frihet och ska bli otroligt kul – en dröm som går i uppfyllelse. Jag har redan träffat personalen och de verkar helt fantastiska.

Tjänsten som butikschef på Kvantum i Nybro har tagits över av Julia Gustafsson, vilket Barometern tidigare har rapporterat om.

”Jag är taggad på att ”grusa min egen väg”.”
Pierre Ed

Butiken i Lönashult omsätter cirka elva miljoner kronor per år och har tre anställda. En stor omställning mot Ica Kvantum i Nybro som 2021 omsatte 290 miljoner kronor.

Vilken prägel vill du sätta på din nya butik?

– Det är klart att huvudet sätter i gång och en massa tankar och idéer dyker upp. Medarbetarna är hungriga och det ska bli spännande att höra vad de har för tankar och idéer. Däremot vill jag inte gå ut med vad jag själv har i tankarna.

Du håller det för dig själv?

– Ja, jag gör ju det. Fasen vad tråkig jag är, säger han och skrattar.

Göran och Pierre Ed packar varor utanför butiken i Nybro. I mitten syns Nybroprofilen Kim Ahlqvist. Bilden är tagen 2020.
Göran och Pierre Ed packar varor utanför butiken i Nybro. I mitten syns Nybroprofilen Kim Ahlqvist. Bilden är tagen 2020.Foto: Jan Stenqvist

Pierre Eds far är Göran Ed som äger Ica Kvantum i Nybro. I dagsläget har sonen ingen långsiktig plan att i framtiden återvända till Kvantum som ägare.

– Nej, det är inte målet som det ser ut just nu. Jag är taggad på att ”grusa min egen väg”. Men han (Göran Ed, reds. anm.) har inspirerat mig till det här beslutet.

Han tycker det är rätt väg att gå för dig?

– Ja, jag har fått ett otroligt stöd från honom. Han är en förebild. Det känns otroligt tryggt att ha honom som bollplank och att man på något sätt kan hjälpas åt.

Ur Barometern torsdagen den 26 januari.
Ur Barometern torsdagen den 26 januari.Foto: Barometern-OT
Samuel SlättmanSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.