På god väg mot SM-seger

Tre sekunder kvar och Madesjöskolan vinner den avgörande poängen. SM i trippelboll fick hemmapubliken att skaka av spänning.
Nybro • Publicerad 13 maj 2003
Vi vann! med tre sekunders marginal fick Madesjöskolan in den avgörande poängen mot Täby. Glädjen hos lagmedlemmarna på bänken visste knappt gränser. Foto: EMMA NORDANDER
Vi vann! med tre sekunders marginal fick Madesjöskolan in den avgörande poängen mot Täby. Glädjen hos lagmedlemmarna på bänken visste knappt gränser. Foto: EMMA NORDANDERFoto: 

- Titta! Mina händer darrar. Det var det värsta jag varit med om, säger en i publiken efter det att Madesjöskolans lag slagit Bergstorpsskolan från Täby.

Trippelboll innebär att varje match består av tre delar; innebandy, inomhusfotboll och volleyboll. På finalens första dag, måndag, mötte Madesjö först Örebro och segrade stort. Men mötet med Täbyungdomarna blev tuffare. På läktarna fanns alla skolkamraterna.

Ett lag i trippelboll består både av killar och tjejer. Fem skolor är med i SM-finalen som utspelar sig i sporthallen och i Åkrahällskolans gymnastiksal.

När Madesjöspelarna Maja Johnsson och Monica Johansson sitter på avbytarbänken passar Barometern-OT på att ta ett snack med dem.

- Det här är skitkul, säger Maja Johnsson om att SM-finalen hålls i Nybro.

Efter det att segern är ett faktum jublar laget.

- Det är väldigt skönt. Jätteskönt. Vi är ett bra lag, säger Martin Östensson.

På tisdagen, sista dagen för finalen, är det dags för tävling igen för Madesjöungdomarna. Men efter finalens premiärdag leder de med sina två segrar.

Emma Nordander Arenius
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.