Ovanligt att barn vräks

Under 2012 berördes tre barn i Nybro av vräkning – det betyder dock inte att barnet tvingats flytta. Enligt individ- och familjeförvaltningen har inte något barn vräkts på flera år.
Nybro • Publicerad 16 januari 2013

Enligt Kronofogdens statistik har tre barn vräkts i Nybro under 2012 och totalt har 14 barn registrerats i ansökningar om vräkning under året.

Men enligt Anna-Karin Öhlin, förste socialsekreterare på individ och familjeenheten på Nybro kommun, så stämmer inte statistiken.

– Om någon riskerar att bli av med sin bostad tar vi kontakt via brev och om det handlar om en barnfamilj så ringer vi även upp eller gör hembesök och de flesta är tacksamma för att vi hör av oss.

Ibland flyttar familjen självmant innan kommunen hinner ingripa. Och om man lämnar kvar en soffa i lägenheten så registreras ärendet som en vräkning även om det då bara är soffan som ”vräks”.

Karin Lagerström
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.