Öppnar butik i Orrefors

Klafreström kristall öppnar en fabriksbutik i Orrefors och i höst flyttar man hela sin verksamhet från Norrhult till Orrefors.
Nybro • Publicerad 28 juni 2013

Klafreström kristall finns i dag i Norrhult i Uppvidinge kommun men nu ska hela verksamheten, bland annat ett måleri, flyttas till Orrefors där man också öppnar en fabriksbutik och ett galleri.

Man kommer att hålla till i det gamla sliperiet mitt emot glasmuseet. Lokalen hyr man av Orrefors Kosta Boda. De fem anställda på måleriet har erbjudits att följa med till Orrefors.

Ulf Rosén, vd för Klafreström Kristall, ser fram emot flytten.

– Orrefors är en mycket bättre handelsplats för glas än Norrhult. Jag hoppas på ökad försäljning så att företaget kan växa, säger Ulf Rosén.

Att vannan på bruket riskerar att släckas redan om några veckor var inget som hindrade planerna.

– Det pågår förhandlingar och det finns hopp om att man ska kunna rädda vannan och dessutom är glasskolan fortfarande kvar. Där finns också Glasrikets skatter och nyöppnade Per Ekström-museet.

Den nya Fabriksbutiken i Orrefors öppnar på lördag och samtidigt är det vernissage för en utställning med Astrid Gate, Aino Gate och Emilia Linderholm.

Karin Lagerström
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.