Nybros företagare nöjda

Företagen i Nybro tycker att det lokala företagsklimatet förbättrats något. Det framgår av en undersökning som Svenskt Näringsliv gjort.
Nybro • Publicerad 23 februari 2006

Mer än varannan tillfrågad företagare uppger sig vara nöjd eller mycket nöjd med sin situation. Det betyder dock inte att resterande är missnöjda, menar Jan Appelgren, Svenskt Näringslivs regionchef i Kalmar.

– En del tycker att företagsklimatet är stabilt, som tidigare. Eller så har de kanske ingen uppfattning. Tittar man bakåt kan man se att fler är tillfreds med sin situation idag, säger han.

På torsdagen besökte han Nybro för presentera undersökningens resultat. De positiva attityderna kring det lokala näringslivet tycks ha ökat.

Men det finns fortfarande ett missnöje bland småföretag. Främst riktar det sig mot kommunens sätt att hantera offentliga upphandlingar.

– Många känner sig åsidosatta, de tycker inte att de kan konkurrera på lika villkor mot de stora konkurrenterna, säger han.

Kommunalrådet Markus Lund (s) hävdar att en översyn är på gång.

– Vi håller på att ta fram en konkurrenspolicy. Det arbetet är snart klart, säger han.

Jan Stenqvist
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.