Annons

Nya bilinbrott i Nybro

Polisen har fått in ytterligare tre anmälningar om bilinbrott i Nybro - och skickar även med en varning inför allhelgonahelgen.
Nybro • Publicerad 1 november 2018

Bilinbrotten har inträffat på onsdagseftermiddagen.

• Från en bil på Norra Långgatan stals en handväska med diverse id-handlingar, hörlurar och en powerbank.

Annons

• Från en bil vid Åkrahällskolan försvann en powerbank och en lampa värd 7 000 kronor.

• Från en bil på Tallgölsgatan försvann tre datorer.

– Den här epidemin med bilinbrott uppstod i Nybro helgen. Skulle det vara samma gärningsmän har det ett nytt sätt att slå till på dagarna. Daginbrott i bilar brukar vi normalt sett se vid kyrkogårdar, idrottsanläggningar, golfbanor där folk snabbt ska in för att göra sina ärenden och har kvar jobbväskan eller andra värdesaker i bilen, säger Robert Loeffel, presstalesperson på polisens ledningscentral.

Polisen efterlyser tips och iakttagelser från allmänheten och vill även skicka med en varning inför allhelgonahelgen då många besöker kyrkogårdar.

– När man gör de här korta besöken på kyrkogårdarna så förvara inga värdesaker – jobb- eller handväskan eller liknande – i bilen. Tjuvarna vet om det här och dammsuger runt kyrkorna, säger Robert Loeffel.

Anton LernstålSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons