Nu ska det bli fart på tomtförsäljningen

En enda tomt såld i Nybro på 20 år, men det ska det bli ändring på. Kommunen lägger ut lediga tomter på hemsidan.
Nybro • Publicerad 21 mars 2006

Tomtförsäljningen kollapsade i mitten på 1980-talet i Nybro såväl som på andra platser. Sedan dess har kommunen endast sålt en enda villatomt i kvarteret Ärlan. Men nu märker tekniska kontoret en så stor efterfrågan att de tvingas sätta upp en tomtkö. Det är främst de attraktiva tomterna längs Strandvägen som efterfrågas men även det nya planlagda området runt Pukeberg är också intressant hos människor på tomtjakt.

- Sedan regeringen avslog överklagandet angående tomterna längs Strandvägen har vi arbetat med att fundera ut hur vi bäst ska marknadsföra tomterna, säger fastighetssekreterare Jan Johansson.

200 lediga tomter Lösningen blir att försöka marknadsföra lediga tomter på hemsidan. Och det finns många lediga tomtbitar att bygga på.

- Jag skulle uppskatta att det finns ungefär 200 lediga tomter i kommunen så det finns att välja bland, säger Jan Johansson.

Mässa gav mersmak Jan Johansson ser stora möjligheter nu när kommunen kommer att ha en databas med människor som uttrycker ett intresse att flytta till kommunen. Förra helgens mässa i holländska Utrecht gav mersmak och med största sannolikhet kommer det komma hit intresserade till Nybro, då är det bra att kunna erbjuda lediga tomter. Kommunen kommer inte att låta något husföretag ta över tomterna på Strandvägen utan väljer att försöka sälja dem själva.

- Vi har fått påstötningar från husföretag som vill sätta upp ett visningshus men vi väljer att låta köparna själva bestämma vilken byggare de vill ha.

En tomt på Strandvägen kommer att kosta ungefär 200 000 kronor inklusive avgifter för vatten och avlopp.

Anders Blank
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.