New Wave Group förstärker i Kina

New Wave Group, ägare till bland annat Orrefors Kosta Boda, förstärker sin närvaro i Kina. Företagets inköp i Kina ska förbättras och effektiviseras.
Nybro • Publicerad 19 oktober 2010

New Wave Group har nyligen tillsatt Magnus Claesson som platschef i Kina med placering i Shanghai. Magnus Claesson kommer närmast från egen verksamhet och har dessförinnan varit vd för Polyconcept-koncernens verksamhet. Magnus Claesson ska ansvaraför New Wave Groups inköpsverksamhet i Kina och också ingå i koncernledningen.

– Vi är väldigt nöjda med rekryteringen av Magnus som med sin omfattande erfarenhet och kompetens kommer att tillföra New Wave Group värdefulla kunskaper inom många områden. Han har alla förutsättningar att framgångsrikt effektivisera och förbättra inköpen i Kina som är vårt viktigaste inköpsland. Därtill har Magnus Claesson de ledaregenskaper som krävs och som även passar koncernen, säger Torsten Jansson, vd och koncernchef i New Wave Group.

Magnus Claesson menar att khan kommer att ha nytta av sin bakgrund. Han har bland annat under 18 år varit vd för profilklädesbolaget Clipper International AB.

– Jag ser verkligen fram emot utmaningen att leda och utveckla New Wave Groups inköpsverksamhet i Kina. Jag tror att min erfarenhet inom profil kommer att bli till stor nytta för koncernen på ett flertal område, säger han.

Jan Stenqvist
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.