Misshandelsdom för Nybrobo

I november förra året utsattes en man för misshandel två gånger under samma kväll. Nu har Kalmar tingsrätt dömt förövaren till skadestånd och ungdomstjänst.
Nybro • Publicerad 27 juli 2012

Mannen var på en fest i centrala Nybro när han fick motta slag med knuten näve och blev bespottad i ansiktet av förövaren. Vakter särade på dem och när festen var slut konfronterades dem igen.

Denna gång utdelade förövaren, som bor i Nybro, flera slag mot mannens ansikte, vilket gör att rätten ser det inträffade som ofredande och två fall av misshandel. Upprinnelsen till gärningarna ska ha varit ett ouppklarat bråk från när männen var i tioårsåldern.

Förövaren döms till 30 timmar ungdomstjänst och 7000 kronor i skadestånd, och förövarens föräldrar ska även de solidariskt betala skadestånd till den misshandlade mannen.

Carl-Johan Kullving
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.