Missfärgade vattnet inte hälsofarligt

En större vattenläcka på en av huvudledningarna till Nybro stad uppstod strax före klockan 7 på tisdagsmorgonen. På bara någon minut tömdes vattentornet och vattentrycket försvann helt eller delvis i Nybrobornas vattenkranar.
Nybro • Publicerad 29 juni 2010

Följden av läckan blev att trycket i dricksvattenledningarna sjönk, och under förmiddagen nådde vattenförsörjningen bara upp till cirka 30 procent av sin normala kapacitet.

- En annan konsekvens är att vattnet kan bli lite brunfärgat på grund av trycket i ledningarna förändras, då slits järnavlagringar loss. Det är dock inget farligt, säger Bengt-Eve Petersson, teknisk chef på Nybro kommun.

Enligt Nybro kommun kan vattnet dock missfärga textilier och bör därför inte användas vid tvätt. Uppmaningen är fortfarande att spara på vattnet.

Jan Stenqvist
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.