Metallsökare vill undersöka badplatser

Nybro Artikeln publicerades
En metallsökare har hört sig för hos Nybro kommun om möjligheten att få utföra metalldetektering vid kommunens badplatser.
Foto: Paul Madej
En metallsökare har hört sig för hos Nybro kommun om möjligheten att få utföra metalldetektering vid kommunens badplatser.

En medlem i Sveriges Metallsökarförening har ställt om fråga till Nybro kommun om möjligheten att få göra metalldetektering vid kommunens badplatser. Syftet uppges vara att söka efter intressanta föremål. Personen uppger att han i så fall i samband med detta kommer att rensa bort metallskrot som han möjligen kan påträffa.

Nybro kommun ger klartecken för Store Hindsjön, Orranäsasjön, Dammen vid Flerohopp samt Linnéasjön - under förutsättning att länsstyrelsen ger sitt tillstånd.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.