Man utsattes för stöld – då startade föreningen en insamling

I veckan blev en äldre man bestulen i sitt hem.
När nyheten nådde Flygsfors/Gadderås IF bestämde sig fotbollsföreningen för att starta en insamling.
– Han blev fantastiskt glad och trodde inte sina ögon, säger Nuhi Kalici.
Flygsfors • Publicerad 8 februari 2018
Nuhi Kalici.
Nuhi Kalici.Foto: Privat

På tisdagen utgav sig en man och en kvinna för att vara från vården och lurade sig på så sätt in hos en äldre herre. Efter att duon lämnat bostaden insåg den äldre herren att han saknade både kontanter och bankkort.

Händelsen, som polisen rubricerar som grov stöld, fick stor uppmärksamhet lokalt och nådde bland annat spelarna i Flygsfors/Gadderås IF.

– Vi blev väldigt bestörta när vi fick veta att den drabbade är en som är engagerad i föreningen, så då tog vi initiativet till en insamling, säger Nuhi Kalici, spelare i Flygsfors/Gadderås IF.

På bara en och en halv timme lyckades föreningen samla ihop 3 000 kronor. Pengarna lämnades över till mannen på onsdagen.

– Han blev fantastiskt glad och trodde inte sin ögon, han trodde inte att det fanns sådana människor. Men vi är en jäkligt bra förening som värnar om varandra och om bygden också, säger Nuhi Kalici.

Vad tänker du om det inträffade?

– Det är hemskt det som hände, att man gör detta mot en äldre man i hemmet. Det är ett allvarligt brott mot integriteten vilket gör det ännu värre. Jag kan inte ens föreställa mig hur jobbigt det är. Men trots den här tråkigheten vill vi visa att det finns goda hjärtan i samhället.

Anton LernstålSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.