GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Man kastade ex-fru över trappräcke – fortsatte sedan misshandeln

När kvinnan inte ville prata med sin ex-man blev han aggressiv och slängde henne över ett trappräcke. Efter att hon blivit liggande på marken fortsatte han att misshandla henne. Nu döms han bland annat för grov misshandel.
Nybro kommun • Publicerad 11 augusti 2022

Allting utspelade sig på en studentfest i Nybro kommun i år. Mannen och kvinnan hade tidigare varit gifta. Han hade varit våldsam mot henne innan och på festen höll hon sig därför nära sin vuxna son för att känna sig trygg.

När mannen ville prata med henne gick hon därifrån, varpå situationen urartade.

Kvinnan har i förhör berättat att de befann sig i köket när han tog tag i hennes glasögon och vred om dem. Hon försökte ta sig därifrån men han tog tag i hennes hår och drog henne till framsidan.

”Han sa ”nu är du död” och slängde mig över ett trappräcke som en docka och jag voltade ner”, berättar hon. Det var cyklar där hon landade och hon minns att hon inte kunde röra sig. När hon låg på marken kom han och sparkade henne i huvudet.

Hur kraftiga sparkarna var kommer hon inte ihåg. Enligt kvinnan tänkte hon bara på att skrika på hjälp för att överleva. Till slut kom sonen och hjälpte henne innan några grannar kom till undsättning.

Dagen efter åkte kvinnan in till akuten. Mannen hade lämnat meddelande som hon inte svarat på. Han ringde då istället sonen och berättade att han skulle döda henne. Hoten förmedlade sonen direkt vidare till kvinnan och personalen på sjukhuset eftersom han var rädd att mannen menade allvar.

Enligt mannen själv använde han sig av nödvärn och han har aldrig slagit henne, utan det var hon som slog honom.

Tingsrätten gjorde bedömningen att kvinnans version av händelsen är trovärdig och att hon har berättat på ”ett fritt och sammanhängande sätt.” Vittnesuppgifterna samt rättsintygen styrkte hennes berättelse.

Skadorna hon fick av misshandel var inte allvarliga i sig, men det faktum att mannen fortsatte slå henne efter att hon fallit och inte kunde försvara sig, gjorde att rätten bedömde den som grov.

Mannen döms nu för grov misshandel, olaga hot, skadegörelse samt barnfridsbrott eftersom delar av bråket innan misshandeln bevittnades av parets gemensamma dotter, som är minderårig.

Han döms även för våld mot tjänsteman och olaga hot då han skallat en arrestvakt samt hotat dennes anhöriga, samt hot mot tjänsteman efter att han hotat en polis om våld.

Påföljden blir två års fängelse.

Amelia RydebergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.