Annons

Brand i skogsområde tog sig igen

På söndagen kallades räddningstjänsten på nytt till Grangölsmåla, där en gammal eldning började brinna tidigare under helgen.
Grangölsmåla • Publicerad 3 november 2018 • Uppdaterad 4 november 2018

Klockan 15.21 på lördagen larmades räddningstjänsten om en gräsbrand i Grangölsmåla, vid gränsen mellan Emmaboda och Nybro kommuner. Vid lunchtid på söndagen kom ett nytt larm. Enligt räddningstjänsten var det då ett område i utkanten av den tidigare branden som hade börjat glöda igen. Nytt vatten lades på och sedan gjordes bedömningen att elden skulle vara släckt.

Enligt Roger Wedebrand vid räddningstjänsten i Nybro rörde det sig på lördagen om ett skogsområde på cirka 30-40 kvadratmeter.

Annons

– Vi lägger på ungefär mellan 20-30 kubik vatten för att försöka få stopp på det hela. Det är nog inga konstigheter, säger han.

Branden gick rejält på djupet i terrängen och en gran var nära på att falla.

– Alla rötterna har brunnit av så den står väldigt instabilt, säger Roger Wedebrand.

Markägaren hade tidigare eldat på platsen.

– Markägaren trodde att han hade släckt ordentligt men det har nog legat och pyrt i backen i ett par veckor, säger Roger Wedebrand.

Jonatan NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons