Lång väntan vid vattentanken

Under onsdagsmorgonen kom folk i en strid ström till vattentanken utanför studentboendet i Kungshall.
Nybro • Publicerad 19 juni 2013
Hatun Fatu Sait får hjälp av sonen Omer Ibo Nuri att bära hem vatten i en spann och en gryta. Hemma finns två yngre syskon.
Hatun Fatu Sait får hjälp av sonen Omer Ibo Nuri att bära hem vatten i en spann och en gryta. Hemma finns två yngre syskon.Foto: Karin Lagerström
Roger Eriksson jobbade flera timmar i natt och på onsdagsmorgonen var han åter på plats vid tanken för att serva Nybroborna med vatten. Här är det Joachim Holmqvist som får flaskan påfylld.
Roger Eriksson jobbade flera timmar i natt och på onsdagsmorgonen var han åter på plats vid tanken för att serva Nybroborna med vatten. Här är det Joachim Holmqvist som får flaskan påfylld.Foto: Karin Lagerström
Joni Karlsson drar hem sitt vatten i en kundkorg som hon har haft sedan tidigare. Den är bra att dra hem maten i eftersom hon inte har någon bil.
Joni Karlsson drar hem sitt vatten i en kundkorg som hon har haft sedan tidigare. Den är bra att dra hem maten i eftersom hon inte har någon bil.Foto: Karin Lagerström

Roger Eriksson fyller på vatten åt alla som vill och han berättar att han arbetade mellan klockan 22.30–02 i natt men nu är på plats igen. Det har även anlänt flera toaletter till platsen och Kungshallsborna får vara beredda på att problemen finns kvar under en stor del av dagen.

I kön till tanken märks inga sura miner och folk verkar klara vattenbristen relativt bra.

– Det är jobbigt, men vad kan man göra, säger Joni Karlsson som är gravid.

– Det är svårt att laga mat och diska, säger Hatun Fatu Sait.

Någon i kön konstaterar att man borde ha bunkrat mer vatten innan det tog slut.

Karin Lagerström
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.