Kraftiga regn fyllde källare

Det kraftiga regnovädret som klassades som naturkatastrof i Hultsfreds kommun slog också in hårt över Nybros norra delar.
Nybro • Publicerad 9 juli 2012
Tomma bensindunkar och hinkar flöt omkring i en av de källare som fylldes med vatten i norra kommundelen på söndagsmorgonen. Vattnet sögs också upp i betongväggarna.
Tomma bensindunkar och hinkar flöt omkring i en av de källare som fylldes med vatten i norra kommundelen på söndagsmorgonen. Vattnet sögs också upp i betongväggarna.Foto: Loe Önnered

I Kråksmåla – Skoghult – Alsterbro regnade det kraftigt under natten till söndagen och på söndagsförmiddagen.

Lokalt kom det omkring 100 millimeter och flera fastighetsägare fick se sina källare bli vattenfyllda. Även mindre vägar skadades av vattenmassorna.

– Här i Nybro har vi klarat oss bra, men i Alsterbroområdet har de mycket att göra. Det sköts av frivilligkåren i Alsterbro, säger insatschefen Dan Gustafsson på Räddningstjänsten i Nybro.

Värst utsatt var dock fastigheter norr om kommungränsen. I Fagerhult rapporteras drygt 1,5 meters vattendjup i en källare. I Skoghult var vattennivån drygt en halv meter och i Kråksmåla ett par decimeter. Alla tingliga pumpar gick åt under söndagen, enligt räddningstjänsten.

Loe Önnered
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.