Konsert i upplyst bergtäkt - ”spektakulärt”

Nybro Artikeln publicerades
En av konserterna i Brånahult. Tidigare år har den lockat cirka 500 personer.
En av konserterna i Brånahult. Tidigare år har den lockat cirka 500 personer.

Musik varvat med geologiska berättelser i bergtäkten i Brånahult har varit ett lyckat koncept. För fjärde gången blir det underhållning i skymningen av Målerås musikkår och geologen Jan Mikaelsson.

I slutet av augusti är det dags för konserten i Bergkungens sal. Likt tidigare år spelar Målerås Musikkår och geologen Jan Mikaelsson föreläser och visar upplysta planscher. Konceptet är detsamma som tidigare år, men med ny musik och nya berättelser.

– Jag ger förklaringar kring varför vårt landskap ser ut som det gör. Den sista bilden jag visar handlar om landskapet mellan Emmaboda och Kalmar och jag ger platsanvisningar till mina berättelser, berättar Jan Mikaelsson.

Förra året lockades cirka 500 personer till konserten, som hålls i skymningen med bergväggen upplyst.

– Det är ett spektakulärt arrangemang och jag har fått mycket positiv feedback från publiken, berättar Jan Mikaelsson.

Nytt för i år är att musikkårens musiker kommer att placeras på flera ställen i bergtäkten. Solist är Linda Edin och dirigent Fredrik Karlsson.

– Vi vill att föreställningen ska bli ännu mer spännande och ta vara på resonansen i bergtäkten, berättar Jan Mikaelsson.

Konserten äger rum den 24:e augusti.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.