Kommunchef stannar på sin post

Nybro kommun kommer inte rekrytera någon ny kommundirektör. Jan Lagerqvists arbete uppskattas av politikerna och han får därför fortsatt förtroende.
Nybro • Publicerad 17 juni 2010
Jan Lagerqvist får fortsätta som kommunchef.
Jan Lagerqvist får fortsätta som kommunchef.Foto: Jan Stenqvist

– Han har gjort ett väldigt bra jobb då han styrt upp hela organisationen och gett oss arbetsro. Jan Lagerqvists ledarskap är stabilt och strategiskt, säger Inger Rydbrink (S), kommunalråd.

Den förre skolchefen Jan Lagerqvist tillhörde en av kandidaterna till tjänsten som kommundirektör när tjänsten lystes ut hösten 2008.

– Då ville man ha en utomstående person. En annan anledning till att Jan får fortsätta är att vi ville i ett tidigt skede möta de pensionsavgångar inom organisationen som kommer nästa år. Skolchefen Lars Ankarsand går i pension våren 2011, säger Inger Rydbrink.

Det förändringsarbete som den förre kommundirektören Kent Holmgren ville genomföra stoppas nu.

– Ja, det stämmer. I dagsläget är det fel förutsättningar för förändringar. Vi vill ta det i lugnare steg och med en annan strategi. Tidsperspektivet från politikens sida är 2015, säger Inger Rydbrink.

Jan Lagerqvist kommer från om med den 1 januari 2011 få titeln kommunchef.

– I ärlighetens namn vet jag inte vilken skillnad det är mellan kommundirektör och kommunchef. Möjligen har direktören större befogenheter, säger Inger Rydbrink.

Björn Boode
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.