Annons

Kommunalrådet Markus Lund åker till Kina för att få investerare att satsa

Om tre veckor reser kommunalrådet Markus Lund tillsammans med ett 30-tal representanter från Kalmar län till Kina.
Nybro • Publicerad 23 augusti 2005

Markus Lund, som i vintras presenterade planerna på Kristallhotellet för ett antal kinesiska representanter i Pukeberg, kommer att ta med sig skisser och modeller på Gert Wingårdhs skapelse till Changxing den 10 september. Förhoppningen är att väcka de kinesiska investerarnas vilja att öppna plånböckerna i Nybro.

- Jag ser det som en uppföljning av träffen i Pukeberg. Den kinesiska marknaden är enorm, kinesernas efterfrågan på varor kommer bara att öka och deras investeringsvilja är stor.

Annons

Delägare i företag

Med på resan finns även företagsrepresentanter, bland andra från Nossevogruppen.

- Vi är delägare i ett kinesiskt företag och tycker att det är positivt att våra medarbetare får en chans att knyta kontakter med kinesiska myndigheter och företagsrepresentanter, säger vd-n Bert Ovesson.

För ett år sedan gjorde representanter från länet en liknande resa till Kina och då knöts ett partnerskap mellan länet och den kinesiska regionen Changxing. I maj i år öppnade kineserna ett kontor i Kalmar.

Tidigt ute

- Kalmar län var tidigt ute och tog kontakter med Kina. Kalmarkontoret är det första i landet och för oss innebär det ett försprång eftersom kinesiska företag och investerare kan känna trygghet i att ha mr Wang på plats i Kalmar, säger investeringsfrämjaren Magnus Gustafson som är knuten till regionförbundet.

Konkreta etableringar

Förra årets resa har givit bra resultat och Magnus Gustafson har gott hopp om att årets tripp blir lika framgångsrik.

- Syftet är att vårt engagemang ska resultera i konkreta etableringar och det är på gång. Sverige har en rad fördelar jämfört med andra länder och Kalmar län har genom partnerskapet och kinesernas kontor i Kalmar ett försprång.

annami.matzen@barometern.se

Anna Mi Matzén
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons