Klart: Hundklubb flyttar till Kristvallabrunn

Nybro Artikeln publicerades
Nybro brukshundsklubb med nästan 200 medlemmar flyttar till Kristvallabrunn.
Foto: Jan Stenqvist
Nybro brukshundsklubb med nästan 200 medlemmar flyttar till Kristvallabrunn.

Under en längre tid har brukshundsklubben letat efter en ny plats. Nu är det klart att föreningen flyttar till Kristvallabrunn.

Tidigare har tidningen skrivit att Nybro brukshundsklubb måste flytta från Verktygsgatan för att ge plats åt nya industritomter.

Nybro kommun har föreslagit ett antal olika platser i kommunen som har diskuterats på brukshundsklubben. Nu är det klart att klubben flyttar till Kristvallabrunns idrottsplats. Det beslutades i veckan på ett möte genom en omröstning bland medlemmarna i klubben.

– Vi är så nöjda. Alla medlemmarna på mötet röstade ja till förslaget, berättar Susanne Gustavsson, ordförande.

På idrottsplatsen finns grönområden och en klubbstuga, som tidigare använts av fotbollsföreningen i Kristvallabrunn.

– Platsen är jättebra och den stora fördelen är att vi bara behöver flytta - inte renovera eller bygga. Klubbstugan är i fint skick och grönområdena är stora och passar vår verksamhet, säger Susanne Gustavsson.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.