Kaj Raving ifrågasätter enkät

Vänsterpartisten Kaj Raving ifrågasätter initiativet att undersöka vad handlarna i centrala Nybro egentligen tycker om införande av torgparkering.
Nybro • Publicerad 28 januari 2013

I en interpellation som ställs till kommunalråden Markus Lund (S) och Peter Lilja (M) i kommunfullmäktige på måndag ifrågasätter han den enkät som den politiska majoriteten beslutat ska genomföras.

– Varför är det viktigt att undersöka handlarnas åsikt men inte folkets? undrar han.

Idén om att tillåta bilparkering på torget de dagar då det inte är torghandel har väckt starka protester. Kaj Raving har ställt sig på motståndarnas sida och menar att nackdelarna med ett införande av torgparkering är många. Fördelarna är få.

– Det skulle väl vara en svag förhoppning om ökad handel i centrum, säger han.

Motståndet mot torgparkering har bland annat lett till över tusen namnunderskrifter på en protestlista. Detta motstånd, menar Raving, borde ha stor tyngd.

– Om enkäten visar att handlarna inte är eniga, kommer då förslaget om parkering på torget att dras tillbaka? undrar han.

Jan Stenqvist
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.